Καλάθι

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας

υπηρεσίες κλειδαρά στη Θεσσαλονίκη
28.Ιούν.2024

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ

 

Κλειδαράς είναι ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας που εργάζεται με την επισκευή και την τοποθέτηση κλειδαριών, την αντιγραφή κλειδιών, το άνοιγμα πόρτας σε περιπτώσεις όπως χαμένα κλειδιά, και επίσης πολλές φορές  με την εγκατάσταση διάφορων συστημάτων ασφαλείας.

Οι κλειδαράδες καλούνται συχνά σε περιπτώσεις όπου κάποιος είναι κλειδωμένος έξω από το σπίτι, το αυτοκίνητο ή το γραφείο του ή όταν υπάρχει ανάγκη αλλαγής ή αναβάθμισης κλειδαριών για λόγους ασφαλείας. Μερικοί κλειδαράδες προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες κλειδαρά, όπως κλειδαράς αυτοκινήτων ή κλειδαράς χρηματοκιβωτίων και επίσης πολλοί κλειδαράδες προσφέρουν υπηρεσίες 24h.

Προϋποθέσεις Άσκησης Επαγγέλματος

Ο κλειδαράς είναι παραδοσιακό επάγγελμα, και για την εξάσκηση του επαγγέλματος χρειάζεται ειδική άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος από την αστυνομία.

Πρέπει να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο για την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος από την αστυνομία, υψηλό επίπεδο ακεραιότητας και επαγγελματισμού, καθώς εργάζονται με θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Κριτήρια επιλογής κλειδαρά

Να είναι πιστοποιημένος

Να διαθέτη φυσικό κατάστημα

Να έχει άδεια από την αστυνομία

Να ανήκει σε κάποιο σωματείο αναγνωρισμένων κλειθροποιών όπως ΣΑΕΚ και ΚΛΕΙ.ΔΙ

 1. Διαθέτουν όλοι κατάστημα.
 2. Έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.
 3. Ενημερώνονται για τις εξελίξεις του επαγγέλματος.
 4. Λειτουργούν με στόχο την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του καταναλωτή.
 5. Κοστολογούν και τιμολογούν με σύνεση και αυξημένη κοινωνικότητα.

Προσοχή. Στην επιλογή κλειδαρά από αυτοκόλλητες κάρτες με τηλέφωνο κλειδαρά στις εισόδους πολυκατοικιών, καθώς οι περισσότεροι δεν διαθέτουν κατάστημα και άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Οι κλειδαριές κατασκευάζονται για περισσότερα από 2500 χρόνια, αρχικά από ξύλο και αργότερα από μέταλλο.

 Ιστορικά, οι κλειδαράδες έφτιαχναν ολόκληρη την κλειδαριά. Τα σχέδια κλειδαριών έγιναν σημαντικά πιο περίπλοκα τον 18ο αιώνα και οι κλειδαράδες συχνά ειδικεύονταν στην επισκευή ή στο σχεδιασμό κλειδαριών.

Μετά την άνοδο της φθηνής μαζικής παραγωγής, η συντριπτική πλειονότητα των κλειδαράδων ασχολούνται με την αντικατάσταση κλειδαριών, την αναβαθμίσει παλαιών κλειδαριών σε ασφαλείας νέας γενιάς

Για τα χρηματοκιβώτια, είναι εξειδικευμένες υπηρεσίες που απαιτούν εξειδικευμένους τεχνικούς με ειδικές γνώσεις, εφοδιασμένοι με τον απαραίτητο εξοπλισμό και ανταλλακτικών.

Μερικοί κλειδαράδες οι οποίοι κατασκεύασαν κλειδαριές και τις καταχώρισαν και τις καταχώρισαν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας:

 • Ο William F. Banham, ιδρυτής της Banham Security, εφηύρε την πρώτη αυτόματη κλειδαριά το 1926 μετά από μια σειρά διαρρήξεων στο κατάστημα φορεμάτων της συζύγου του. Άνοιξε το δικό του κλειδαράδικο στην Oxford Street του Λονδίνου και πρόσφερε 25 £ σε όποιον μπορούσε να διαρρήξη ή να σπάσει μία από τις πατενταρισμένες κλειδαριές του. Ο όμιλος Banham εξακολουθεί να προσφέρει τις πατενταρισμένες κλειδαριές.
 • Ο Robert Barron κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια κλειδαριά διπλής ενέργειας το 1778, την πρώτη λογική βελτίωση στην ασφάλεια της κλειδαριάς.
 • Ο Joseph Bramah κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την κλειδαριά Bramah το 1784.  Θεωρούνταν μη επιλέξιμη για 67 χρόνια έως ότου την επέλεξε ο AC Hobbs , χρειαζόμενοι πάνω από 50 ώρες.
 • Ο Jeremiah Chubb κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την κλειδαριά του ανιχνευτή του το 1818. Του κέρδισε την ανταμοιβή που πρόσφερε η κυβέρνηση για μια κλειδαριά που δεν μπορούσε να ανοίξει με κανέναν άλλο εκτός από το δικό της κλειδί.
 • Ο James Sargent περιέγραψε την πρώτη επιτυχημένη κλειδαριά συνδυασμού με δυνατότητα αλλαγής κλειδιού το 1857. Η κλειδαριά του έγινε δημοφιλής στους κατασκευαστές χρηματοκιβωτίων και στο Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών . Το 1873, κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έναν μηχανισμό κλειδώματος χρόνου , το πρωτότυπο για αυτούς που χρησιμοποιούνται στα σύγχρονα τραπεζικά θησαυροφυλάκια.
 • Ο Samuel Segal της Segal Lock and Hardware Company εφηύρε τις πρώτες κλειδαριές που δεν αντέχουν το jimmy το 1916.
 • Ο Χάρι Σόρεφίδρυσε την εταιρεία Master Lock το 1921 και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα βελτιωμένο λουκέτο το 1924 με ένα περίβλημα κλειδαριάς με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατασκευασμένο από πλαστικοποιημένο χάλυβα.

πηγή από wikipedia